Överdrivet säger majoriteten om kritiken från (KD)

Birgitta Wennerberg(FP): Vi är inte insatta på djupet i alla ärenden.
0:57 min

Socialnämndens förste vice ordförande i Strängnäs, folkpartisten Birgitta Wennerberg, håller med om att missen i hanteringen är olycklig, men hon tycker att kristdemokraternas kritik är överdriven.

Socialnämndens förste vice ordförande, folkpartisten Birgitta Wennerberg bekräftar att det gjorts en miss på tjänstemannanivå som innebär att kommunen inte får statsbidrag som kan uppgå till flera miljoner kronor från Migrationsverket. Det är enligt Birgitta Wennerberg oklart exakt hur mycket pengar det handlar om, eftersom det handlar om fleråriga bidrag.

Hon håller med om att det är olyckligt, men att politiker normalt inte detaljgranskar tjänstemännens skrivelser och yttranden när beslut tas. Och hon tycker att kritiken är väl hård.

– Jag tycker att kritiken är att överdriva, säger Birgitta Wennerberg.

 Men trots det så har den politiska majoriteten i Strängnäs efter det inträffade ändå dragit slutsatser, menar hon.

– Ja vi har blivit mer noggranna här på höstkanten, det får jag lov att säga, och går mer på djupet i handläggarnas ordning och beslut, säger Birgitta Wennerberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".