Fotbollsbloggen: Fröjdfeldt om efterträdare - "finns ingen som duger i Eskilstuna"

Andreas Fröjdfeldt hade hoppats kunna göra comeback som tränare i Eskilstuna efter att ha varit sjukskriven för utbrändhet sen i somras. Men "Fröjden" har gett upp hoppet om nästa år och tror inte klubben kommer att hitta efterträdaren i den egna staden.

– Jag ser inte att det finns något ledigt alternativ i Eskilstuna som duger och det har jag framfört till styrelsen också. Daniel (Wiklund) och Viktor (Eriksson) är duktiga, men upptagna i United, säger Andreas till Fotbollsbloggen i kväll.

Du tycker alltså att den lokala tränarmarknaden är för tunn?

– Absolut, det är jag själv ett bevis för. Jag borde aldrig ha fått frågan att bli Citytränare med min ålder och ringa rutin om det hade funnits några fler att välja på.

Fotbollsbloggen har tidigare berättat att Fröjdfeldt skulle känna sig för i fem veckor när City återupptog träningen i måndags. Men redan i tisdags gav han sportchefen Victor Sundberg ett negativt besked.

– Jag har befarat det innerst inne, men det beror inte på något nytt bakslag. Jag mår mycket bättre nu än i somras och har börjat jobba halvtid på mitt andra arbete som säljare. Men jag kände direkt att jag inte mår tillräckligt bra för att vara huvudtränare i City och då var det lika bra att ta ett snabbt beslut, säger Fröjden.

Har du gett upp hoppet om att kunna bli tränare igen?

– Nej, absolut inte. Jag ska tillbaka som huvudtränare och vill att det blir i City. Men det kommer inte att ske nästa år. Är bara 27 år och har framtiden för mig.

När Fröjden blev utbränd i slutet på vårsäsongen löste City frågan om efterträdare internt. Magnus Edbom, som tidigare varit juniortränare tillsammans med Fröjdfeldt, tog över. Men någon fortsättning verkar det inte bli för Edbom.

– Vi hade gjort klart med Micke Jönsson som assisterande till Fröjden. Han har tränat vårt U 17-lag. Lasse Ström kan fortfarande inte vara med på alla träningar och var därför inte aktuell att fortsätta som assisterande. Men hur det nu blir med Micke vet jag inte när inte Fröjden kommer tillbaka, säger sportchefen Victor Sundberg.

Hur blir det mer er andre assisterande, Rille Jonasson?

– Jag har fortfarande förhoppningen att han ska fortsätta träna målvakterna?

Blev du överraskad av Fröjdens besked?

– Helt oförberedda är vi väl inte, även om läkarna inte hade avrått honom att försöka. Vi har några namn att jobba med, men det är bråttom. Spelare vi förhandlar med vill ju veta vem som ska träna laget.

Är Magnus Edbom aktuell?

– Det vill jag inte kommentera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".