Sveriges Lukas Karlsson och Rumäniens George Buricea under en VM-kvalmatch mellan Rumänien och Sverige. Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Extra jubel väntar Lukas Karlsson

Lukas Karlsson: Det är något extra att vara hemma
1:20 min

Lukas Karlsson lär få ett varmt mottagande när han ikväll springer ut i Rosvalla i sin hemstad Nyköping när Sverige inleder EM-kvalet i handboll mot Lettland.

– De har en stor högernia som man ska ha koll på, som gärna skjuter mycket och spelar med mycket fysik. Annars handlar det om oss själva, att vi håller oss till vårt spel och vi är ett bättre lag på pappret, säger Lukas Karlsson, från Nyköping. 

Hur känns det att komma hem?

- Jag kommer ihåg själv när jag var liten och landslaget faktiskt var i Nyköping och hur stort det var och man ska komma ihåg att det var det man ville en gång när man var liten och det blir extra påtagligt när man är i sin hemstad, att träffa gamla vänner och familj. Det är något extra att vara hemma så klart. Förhoppningsvis får man lite extra jubel när man springer in. 

Matchen har varit slutsåld i ett par veckor trots att motståndarna inte tillhör de vassaste i Europa. 

I truppen finns också Guifspelarna Helge Freiman och Viktor Östlund samt ex-Guifaren Mathias Zachrisson, numera proffs i Füchse Berlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".