Folkpariet i Nyköping vill sälja fastigheter för 150 miljoner

Folkpartiet i Nyköping vill att kommunen säljer ett antal fastigheter som inte används i den egna verksamheten, och som det inte finns framtida strategiska behov för. Det framgår av partiets förslag till budget nästa år.

Folkpartiet vill att kommunen säljer fastigheter till ett värde av 150 miljoner kronor de kommande åren.

Nyköpings kommun bör som en del i miljömålen prioritera eldrivna alternativ för kollektivtrafiken och satsa mer resurser på förskola och skola, bland annat öka personaltätheten, inrätta fler förstelärare med högre kompetens och ansvar, öka antalet idrottstimmar i grundskolan och låta arbetslösa föräldrar ha sina barn i förskolan upp till 30 timmar i veckan till ordinarie taxa.

Folkpartiet vill satsa på feriepraktik för ungdomar inom näringslivet och inte bara i kommunen och införa ämnet hemkunskap även på gymnasiet. Partiet vill satsa på en SFI-kurs om hur man driver företag i Sverige eftersom många nyanlända har erfarenhet av att driva företag.

Folkpartiet vill också att Nyköping blir en fristadskommun för hotade författare.

De äldre som känner sig otrygga och önskar plats i särskilt äldreboende, trots att de bedöms inte kunna få ett sådant biståndsbeslut, skall beviljas plats, tycker partiet och satsa på ökad utbildning och högre löner inom äldrevården.

Utökade resurser till missbruksvården för att fler ungdomar som hamnat i drogproblem ska få hjälp. Utökat stöd till missbruksvården genom öppenvård och fler platser på eget HVB och resurser för kvinnogrupper. 

Det bör finnas drop-in till öppenvården och det behövs snabbare insatser i samarbete med landstinget, en vårdgaranti.

Folkpartiet vill också ha en fortsatt satsning familjehem i kommunen för att få bort dyra externa platser.

Kommunen bör ta ett större ansvar för de våldsutsatta i nära relation, anser Folkpartiet som också vill att kommunen satsar mer resurser till försörjningsstöd och ekonomiskt bistånd eftersom partiet anser att det är underfinansierat idag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".