Fotbollsbloggen: Sportchefen tränar City

Eskilstuna Citys sportchef Victor Sundberg jobbar dubbelt just nu. Han har också tagit över träningen efter Andreas Fröjdfeldts avhopp.

– Vi ska ju träna hela november också och någon måste leda det hela innan vi har en ny tränare klar, säger Sundberg.

I förra veckan blev det klart att det inte blir någon comeback för Andreas Fröjdfeldt som Citytränare. Han mår inte tillräckligt bra än efter den utbrändhet som drabbade honom i slutet av vårsäsongen.

Höstens huvudtränare Magnus Edbom och assisterande tränaren Lasse Ström ska inte fortsätta. Då ryckte Victor Sundberg in, han har ju erfarenhet av många års spel i City i ettan och tvåan.

Fröjdfeldt sa till Fotbollsbloggen att City måste söka sin nye tränare utanför Eskilstuna. Han tycker inte det finns någon mer kvalificerad i den egna staden utom Viktor Eriksson och Daniel Wiklund, som är upptagna i Eskilstuna United.

Om Sundberg håller med Fröjdfeldt vet jag inte, han vill nämligen inte kommentera några namn.

– Du får spekulera om du vill, men jag har inga kommentarer.

Två heta namn kan vara Erik Acar, tidigare tränare i Västerås SK, och Tommie Laine (före detta Taimi), tidigare assisterande tränare i Enskede.

Acar hoppade av tränarjobbet i VSK under sommaren 2013 när det var ekonomisk turbulens i klubben. Han är nu kanslist och konsulent i Västeråsklubben Gideonsberg, men har inte tränat någon lag i år. Acar var ett namn som diskuterades i City när Fröjdfeldt blev sjuk, men det blev i stället ett internt val i form av Magnus Edbom.

Hälleforsnässonen Laine har spelat i IFK Eskilstuna, BK Sport och Södra FF och även varit tränare i den sistnämnda föreningen. För tiotalet år sen flyttade han till Stockholm, där han varit tränare i Älvsjö i trean och i Enskede i tvåan. I år har Laine haft ett sabbatsår.

– Jag hade inte tid att vara tränare i år, men nästa år skulle det fungera bättre. City har ett intressant lag och dom vet om att mina tjänster står till förfogande, säger Laine.

Två lokalt starka namn borde vara Johan Hansson, som är mycket ambitiös och i många säsonger gjort ett gott jobb i Södra FF, samt Cityikonen Patrik ”Putte” Karlsson, som varit spelande assisterande tränare i Kungsör och i år spelat i Primavera.

Jakten på ny tränare innebär att City tappar tempo i arbetet att forma spelartruppen.

– Det ligger lite nere nu, först måste vi ha klart med tränare, säger Sundberg.

v Mera Eskilstunanytt:

Som Fotbollsbloggen förutspådde blir Leif Edeborg ny tränare för Triangelns herrar. Edeborg var tidigare verksam i klubben i många år innan han tjänstgjorde i Eskilstuna United och Eskilstuna City. Han var assisterande tränare för Tyresös damer när de gick i konkurs i våras och har under hösten hjälpt Triangeln. Edeborg efterträder Pelle Lindqvist och Denniz Sjögren fortsätter som assisterande.

Frida Svensson har skrivit nytt kontrakt för 2015 med Eskilstuna United. Hon kom till klubben under sommaren 2013. United har nu nio spelare på kontrakt för nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".