Fotbollsbloggen: Vargen fortsätter i Värmbol

Värmbol åkte ur tvåan efter en mycket svag höstsäsong. Men det är inget som avskräcker Håkan "Vargen" Andersson att fortsätta som tränare i Katrineholmsklubben.

Nu blir han återigen huvudansvarig.

– Det finns en intressant framtid i Värmbol, passar också bra när jag bor i Katrineholm, säger Vargen, som pendlar till jobbet på Posten i Nyköping.

När han fick kicken i Nyköpings BIS efter första höstmatchen ryckte Vargen in i Värmbol för att hjälpa huvudtränaren Urban "Abba" Pettersson. Men det blev bara en seger efter Vargens ankomst och nedflyttning.

– Vi räckte inte till, men vi har en ung och ambitiös spelartrupp med en medelålder på bara 19-20 år. Det finns också en bra organisation i klubben och en hårdjobbande sportchef i Jukka Rautiainen. Det är det som är lockande, säger Vargen.

Hade du flera anbud?

– Ja då, både före och efter att det blev klart med Värmbol.

Innan han tog över Nyköpings BIS 2012 hade Vargen tio framgångsrika år i Värmbol, då han tog laget från fyran till toppen på tvåan. Om det kan gå lika bra nu vill han inte spekulera i.

– Det är för tidigt. Först och främst är trean en tuff serie, där tre lag åker ur direkt och ett fjärde måste kvala sig kvar. Att ett lag som IFK Eskilstuna åkte ur i år visar att det inte är någon lek. Hur fort en framgång kan komma vet man aldrig, efter mitt första halvår i Bissarna trodde vi inte att vi skulle vinna tvåan så klart, säger Vargen.

Med lite distans, hur ser du i dag på att du fick sparken?

– Jag har försökt lägga det åt sidan och inte tänka på det så mycket. Men jag är varken den förste eller siste tränaren som får sparken och jag är en erfarenhet rikare nu.

Ny assisterande tränare i Värmbol blir Daniel Grönvall. Tidigare huvudtränaren Urban Pettersson blir juniortränare samt spelar- och ledareutvecklare på ungdomssidan.

I kväll kommer Värmbol att hålla upptaktsträff och då räknar Vargen med att några nya ansikten är på plats.

Söndag 16 november ska Värmbol spela en träningsmatch mot Eskilstuna City på Tunavallen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".