Fotbollsbloggen: Före detta VSK-tränare jättesugen på City

Eskilstuna City är som bekant på jakt efter ny tränare. En av dom som City pratat med är Erik Acar.

Han är före detta tränare i Västerås SK i Superettan och norrettan.

– Jag är jättesugen på att ta över City, men har ingen aning om hur högt jag är på deras lista. City ligger mig varmt om hjärtat och har ett intressant projekt med unga spelare. Precis som det såg ut i VSK när jag var där, säger Acar.

Han var aktuell för City i somras när Andreas Fröjdfeldt blev sjukskriven. Därefter har Acar hållit kontakten med Citys sportchef Victor Sundberg.

– Vi pratades vid igen förra veckan när det blev klart att inte Fröjdfeldt kunde komma tillbaka. Men sen har jag inte hört mer, säger Acar, som jobbar som konsulent i Gideonsberg med ungdomsfotbollen.

Han var tränare i VSK i två och ett halvt år. Första året blev det nedflyttning i Superettan med Eskilstunakillarna Marcus Danielson och Simon Lundevall i laget. Andra året gick hyfsat i norrettan, men på sommaren 2013 hoppade Acar av.

– Det var ständiga problem med ekonomin och jag tröttnade, säger Acar.

Victor Sundberg säger så här om tränarjakten:

– Vi har en handfull tränare aktuella och har träffat ett par. Kan bekräfta att jag pratat med Acar på telefon, men vill inte säga om han är aktuell.

Men ni vill ha en ny tränare så snart som möjligt?

– Ja, så är det ju. Att jag nu måste träna laget är inte optimalt.

Du kommer inte att ta över då?

– Nej, jag tänker inte bli tränare.

City har tre spelare i provträning just nu. Södra FF:s mittback Stevan Shankola och den unga duon från IFK Eskilstuna, 16-årige vänsterbacken Boban Piperkovski och 14-årige yttermittfältaren André Al Sanati. Båda kommer för övrigt ursprungligen från Eskilstuna Syrianska.

City har även pratat med mittfältarna Alexander Larsson (IFK) och David Eriksson (Viljan).

På lördag ska City spela en träningsmatch mot Sala på Tunavallen och söndag 16 november kommer Värmbol på besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".