Fotbollsbloggen: Smålandsresa för City - lagen i trean i samma serie

Förslagen till serieindelning för tvåan och trean till nästa år har precis kommit ut på remiss. För Eskilstuna City i tvåan blir det några nya bekantskaper, bland andra småländska Vimmerby. I trean är de fem Sörmlandslagen placerade i södra Svealandsgruppen tillsammans med sju Stockholmslag.

En annan ny motståndare för City blir nykomlingen AFK Linköping, som är ytterligare en sammanslagning i den östgötska residensstaden. Det är klassiska Kenty som gått ihop med Östria Lambohov och lyckades ta sig till tvåan under sin andra säsong.

– Men till skillnad mot Linköping City satsar AFK på unga lokala spelare, säger Tobias Danielson, Eskilstunakille som jobbar som journalist i Linköping.

I år mötte City två Örebrolag, Rynninge och Karlslund. Nu finns även nykomlingen Örebro Syrianska i tvåan, men enligt förslaget ska bara ett av Örebrolagen spela i Citys grupp. En sån delning brukar det kunna bli invändningar mot och vi får se hur den slutliga utformningen av serien blir.

Här är i alla förslaget till Södra Svealands-tvåan:

Assyriska Norrköping (uppflyttade)

Eskilstuna City

Gute

AFK Linköping (uppflyttade)

Linköping City

Sleipner

Sylvia (nedflyttade)

Vimmerby

Ett Örebrolag av:

Rynninge

Karlslund

Örebro Syrianska

Fem Stockholmslag av:

Arameisk-Syrianska

Aspudden-Tellus

Ekerö

Enskede

Konyaspor

Nacka

Sollentuna

IFK Stockholm (uppflyttade)

Värmdö

---

I trean är Eskilstuna Södra FF, nyuppflyttade Eskilstunalaget BK Sport, Strängnäslaget Viljan och nedflyttade Katrineholmslaget Värmbol placerade i Södra Svealands-gruppen tillsammans med Järna SK, som ju också tillhör den sörmländska idrottsfamiljen. Det gläder säkert Sörmlandslagen att det blir många derbyn och att lagen hålls ihop.

Dessutom ska sju Stockholmslag av femton möjliga placeras i den här serien.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".