Fotbollsbloggen: Mellqvist förlänger - men oklart med fem Unitedspelare

Rebecca Mellqvist har förlängt kontraktet med Eskilstuna United och blev den tionde spelaren som är klar för nästa år. Av årets spelare finns det frågetecken för fem, bland andra Kim DeCesare.

– Vi förhandlar just nu med Sofie Persson och Felicia Karlsson. Jag tycker det går framåt, men så länge inget är påskrivet är det ju inte klart, säger tränaren och sportchefen Viktor Eriksson.

De övriga som ännu inte är klara för nästa år Allysha Chapman, Elena Sadiku och Kim DeCesare.

– Allysha är ju i Kanada för att försöka ta en plats i VM-truppen. Hon är även med på nästa läger och i dubbellandskamperna mot Sverige den här månaden. Tar hon en plats i den slutliga truppen kan hon bli aktuell för United först till hösten eftersom Kanada ligger på läger hela tiden inför sitt hemma-VM, säger Viktor.

Sadiku är opererad för sommarens korsbandsskada och beräknas vara tillbaka i april-maj om allt går bra.

– Både vi och Elena är i grunden positiva till en förlängning, men sen är det alltid en speciell situation när en spelare är långtidsskadad, säger Viktor.

Kim DeCesare kom under sommaruppehållet och har åkte hem till USA igen. Hon gjorde mål i sina två första allsvenska matcher, men hade sen en del skadeproblem och kom igen på slutet utan någon större succé.

– Kim är inte själv klar över vad hon vill göra och vi har inte bestämt om hon ska erbjudas nytt kontrakt. Det var så vi skildes, säger Viktor.

Runt 18 spelare räknar Viktor med att United ska ha i A-truppen. Kim Arodin har bestämt sig för att sluta och Madelene Lindbäck, Amanda Olsson och tredjemålvakten Veronika Larsson försvinner också. Alexandra Asserstam hoppade av under hösten.

– Vi ska ha en back till, en central mittfältare som kan bli Sofie Persson eller någon annan och i övrigt offensivspelare, yttrar eller forwards, säger Viktor.

Är det ytterback ni jagar?

– I den bästa av världar en som kan spela både ytterback och mittback. Vi vill i alla fall skärpa konkurrensen på försvarssidan och ha fler alternativ där.

Unga landslagsanfallaren Marija Banusic har lämnat Kristianstad, är hon aktuell?

– Nej, det är hon inte. En duktig fotbollspelare, men ingen vi jobbar på i nuläget.

Är hon avförd?

– Nej, det vore väl dumt att låsa sig fast vid nåt sånt. Då blir jag väl anklagad för att vara lögnare om det skulle bli något.

18-åriga Rebecca Mellqvist startade en match i allsvenskan och gjorde sex inhopp. Skogstorpstjejen blev armskadad i vårsäsongens sista match mot AIK och var borta till en bit in på hösten.

– Rebecca är en ung spelare som tagit stora kliv i sin utveckling under årets säsong. Vi tror mycket på Rebecca inför framtiden, men tror också att hon kommer vara med och konkurrera om en startplats redan kommande säsong, säger Viktor.

Uniteds trupp i nuläget (Emelie Lundberg och Elin Wahlström har kontrakt till och med 2016, övriga för nästa år):

Målvakter:

Emelie Almesjö.

Emelie Lundberg.

Försvarsspelare:

Annica Svensson.

Louise Quinn.

Vaila Barsley.

Sara Thunebro.

Mittfältare:

Rebecca Mellqvist.

Elin Wahlström.

Frida Svensson.

Forwards:

Gaelle Enganamouit.

v 16-åriga Rebecca Rulander har också gjort inhopp i allsvenskan, men hon tillhör F 19-truppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".