Val 2014

Folkpartiet: Det finns inget gemensamt alliansförslag i Vingåker

Folkpartiet i Vingåker har inte sagt ja till ett gemensamt borgerligt alliansförslag, som Moderaternas Timo Granetin hävdar, om vilka personer som ska utgöra kommunfullmäktiges presidium, bland annat vem som ska få ordförandeposten.

– Nej, det finns inget förslag, säger Lars-Gunnar Karlsson, Folkpartiets gruppledare idag.

In i det sista kommer det att vara högst osäkert vilka partier som kommer rösa på vad när det gäller frågan om kommunfullmäktiges presidium, alltså vilka som ska leda fullmäktige. Det kan bli lotten som avgör.

Moderaternas Timo Granetin hävdade häromdagen att det finns ett gemensamt alliansförslag som alla är överens om, men det stämmer inte.

Igår sa Kristdemokraterna att partiet kommer att lägga ner sina röster och Folkpartiet kom idag med beskedet att det inte finns ett gemensamt förslag som alla borgerliga partier och Vägen till Livskvalitet är överens om och Folkpartiet berättar inte hur partiet kommer att rösta i frågan om vilka som ska styra fullmäktige och hur de politiska posterna ska fördelas.

– Det har vi inte bestämt än, säger Lars-Gunnar Karlsson, Folkpartiet.

Hur trovärdig är alliansen när man ger så olika besked?

- Det är en relevant fråga att ställa eftersom det är ett ganska labilt politiskt läge. Det är svårt att ta ställning till olika frågor, men vi är inte färdiga med frågan om presidiet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".