Val 2014

S öppen för samarbete i Vingåker

Annelie Bengtsson: Sen är det upp till dem om de vill stödja oss!
1:32 min

Socialdemokraterna i Vingåker håller dörren fortsatt öppen för samarbete.

Samtidigt som oppositionen i Vingåker ännu inte lämnat något entydigt besked om de är överens eller inte att försöka få majoritet att styra kommunen de kommande fyra åren genom stöd från Sverigedemokraterna och den politiska vilden Pernilla Hagberg så säger Socialdemokraterna att deras dörr fortfarande är öppen för samarbete.

– Vi har ju fört samtal med de andra partierna och vi kan ju inte göra annat än att hålla våra dörra öppna, sen är det ju upp till dom om dom vill stödja oss med någon form av valteknisk samverkan, säger socialdemokraternas gruppledare Annelie Bengtsson,. 

I våra sändningar igår gick moderaten Timo Granetin ut och på nytt bedyrade att A5-alliansen enats om en gemensam kandidat när kommunfullmäktiges ordförande ska väljas den 17 november.

Och för andra gången fick gick Kristdemokraterna ut och sa att nån enighet att lansera en kandidat som med stöd av sverigedemokraterna skulle ge majoritet och möjlighet att styra kommunen inte är aktuell.

Och med Folkpartiets besked idag att de inte kommer att ge besked förrän den 17 gör att röran i Vingåker fortsätter. Blir det ett rödgrönt minoritetsstyre eller ett moderatlett styre med stöd av Sverigedemokrater, eller blir det lotten som avgör, ja det är fortfarande oklart.

– Nuvarande oppositionen har inte riktigt kunnat bestämma sig och har inte riktigt kunnat komma överens, och så kan det ju bli när det är många kockar som ska laga soppa utan att prata ihop säg, säger Annelie Bengtsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".