Pristagare Cristina Forssander, årets eldsjäl i Svealand. Foto: Jakob Sjöbom.

Trosachef får priset årets eldsjäl i Svealand

Cristina Forssander: Jag visar genom att anställa.
1:33 min

För sitt arbete med att underlätta för personer med funktionsnedsättning att hitta ett arbete, så har Cristina Forssander, chef för arbetsmarknadsenheten i Trosa kommun, fått Samhalls Visa vägen-pris Årets eldsjäl i Svealand.

Cristina Forssander får det för att hon har arbetat aktivt för att fler personer i Trosa med funktionsnedsättning att hitta jobb i kommunen, men också för att hon i chefsorganisationen Ledarna har fått igenom att chefer runt om i Sverige ska få mer kunskap om vad det innebär att anställa personer med funktionshinder och att cheferna aktivt ska jobba för att också anställa.

– Det finns fortfarande mycket fördomar om målgruppen och okunskap om att den här gruppen skulle vara anställningsbara, säger Cristina Forssander.

 

Vad kommer du med för motargument då?

– Mitt motargument är att jag anställer dem och i dag driver jag hela Trosa kommuns vaktmästeri bara med människor med olika funktionsnedsättningar.

Den 19 november har hon chans att vinna det nationella Visa vägen-priset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".