Fotbollsbloggen: Testspelare gladde Citys sportchef

Eskilstuna Citys sportchef och tillfällige tränare Victor Sundberg var nöjd efter lördagens testmatch mot Sala FF, som nyligen föll i kvalet till tvåan. Med bara fem man från årets lag vände City underläge och vann med 2-1.

– Vi inledde lite oroligt och tveksamt, men det rättade till sig efterhand. Många av de nya spelarna som fick visa upp sig gjorde bra insatser, säger Sundberg.

Gästerna tog ledningen i den andra halvleken på en straff som ansågs feldömd.

– Det höll även Salas spelare med om, säger Sundberg.

Två från årets A-manskap gjorde sen målen när City vände. Robin Larsen kvitterade och Anton Carling gjorde segermålet.

Richard Larsson gjorde comeback i Citymålet efter fyra års frånvaro. Han spelade i år i Värmbol.

– Richard orsakade straffen, men var stabil och även mittbacken Edvin Lindblom (från juniorlaget) var bra, säger Sundberg i en första spontan betygsättning.

Omskrivne 14-åringen André Alsanati (från IFK och tidigare Eskilstuna Syrianska) spelade hela matchen på högerkanten.

– André gör bra saker när han får boll, speciellt rättvänd. Hade lite problem i försvarsspelet till en början, men det rättades till och han och Stivo (backen Shankola från Södra FF) gjorde en bra match på sin kant, säger Sundberg.

Notabelt är också att Rasmus Thysell, son till Ärlas gamle landslagslöpare Bjarne Thysell, gjorde ett inhopp i den andra halvleken. Ytterligare två killar från egna juniorlaget, Robin Norlin och David David, fick chansen.

Nästa söndag spelar City igen när Värmbol kommer på besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".