Fotbollsbloggen: Fint slut för Lundevall - "Rambo" lämnar Ljungskile

Fyra Eskilstunabekantingar fick jubla efter dagens kvalspel till allsvenskan och Superettan. Simon Lundevall och David Fällman i Gefle samt William Celsing och Adnan Cirak i Frej. Den femte före detta Cityspelaren i kvaldramatiken, Rebin "Rambo" Sulaka, agerade bara åskådare på Strömvallen och förklarar att han nu vill lämna Ljungskile.

– Jag trivs inte socialt där nere. Det meddelade jag klubben redan i somras, säger Rebin, som bott med sin flickvän i närliggande Uddevalla.

I slutet på vårsäsongen började han bänkas av Ljungskiletränaren Tor-Arne Fredheim. Under hösten har han inlett åtta av de femton seriematcherna på bänken och så var det också i första kvalmatchen mot Gefle i torsdags. Men Rambo förnekar att även det är en anledning till att han vill flytta.

– Sen jag sa i somras att jag inte trivdes kan det ju dock ha bidragit till att jag inte fått spela så mycket. Men jag är nöjd med att ha fått spela 20 matcher första året i superettan, även om jag alltid vill starta, säger Rambo.

I dag fick han bara agera åskådare på Strömvallen. Trots att inte Ljungskile hade full bänk ställdes Cityprodukten utanför truppen.

– Det sägs att det var ett styrelsebeslut sen det sipprat ut i media efter torsdagsmatchen att jag ville lämna, säger Rebin.

Vad händer nu?

– Jag sitter i bussen på väg hem med laget. I somras var det en klubb som förhandlade med Ljungskile om att köpa loss mig, men då valde dom att behålla mig eftersom truppen varit ganska liten. Den klubben har jag inte kontakt med i dag, men det brukar alltid lösa sig att hitta något nytt.

Men du skrev ett treårskontakt inför den här säsongen?

– Ja, jag har kontrakt, men trivs jag inte tror jag inte Ljungskile tvingar mig kvar.

Roligare miner var det hos Gefleduon Simon Lundevall och David Fällman. För Simon var det sista matchen med gänget och nästintill ett perfekt avsked att göra matchens enda mål.

– Jag är väldigt glad och lättad. Att göra målet var ju kul, men framförallt är jag nöjd med hur vi genomfört de här två kvalmatcherna. Det har varit bra laginsatser, säger Simon till Gefle Dagblad.

Totalt blev det 4-1 och medan Simon nu flyttar till Elfsborg har David Fällman fortsatt kontrakt med Gefle. Mittbacken svarade som oftast för en helgjuten insats.

I Växjö blev det klart att gamla mästarklubben Öster rasar från allsvenskan till ettan på två år. Frej hade 3-0 att gå på från hemmamatchen, men när Öster tog ledningen redan i sjätte minuten blev det ju lite mer spännande. Förre Degerfors- och Hammarbyspelaren Christoph Lallet kvitterade dock före paus med ett distansskott och 3-2 för Öster till slut var tre mål för lite. Frej vann totalt med 5-3 och tar nu för första gången plats i Superettan.

William Celsing startade på nytt i Frej medan hans Citykompis Adnan Cirak började på bänken.

Frejs hemmaarena Vikingavallen i Täby kyrkby blir inte godkänd för Superettan. Den håller inte kraven varken på säkerhet eller komfort, då det saknas sittplatsläktare.

– Men kommunen har lovat en upprustning, säger Gustaf Andersson, sportjournalist på UNT.

Även Skytteholms IP i Solna, där norrettans seriesegrare AFC United spelar, ska rustas.

v Att tre söderlag åkte ur Superettan och Assyriska blev kvar betyder att Nyköpings BIS får stanna i norrettan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".