Bönbruschetta. Foto: Malin Randeniye.

Recept: Bönbruschetta

Det här är en enkel och god förrätt eller munsbit. Smakerna flirtar med Italien och det brukar falla de flesta i smaken.

Förrätt/munsbit för 8-10 personer

1 ½ dl gröna sojabönor (edamame)

1 korg cocktailtomater (gärna i olika färger)

2-3 stjälkar basilika

1 msk olivolja

1 krm salt

Några varv med svartpepparkvarnen

1 surdegsbaguette

1 klyfta vitlök

Grovhacka tomaterna och finhacka basilikan men spar några blad för dekoration. Blanda bönor, tomater, basilika, olja, salt och peppar i en skål.

Skiva baguetterna ca 0,5-1 cm tunt och grilla dem i en het grill panna eller i en het ugn på 250 °C på översta falsen. Dela vitlöksklyftan på mitten och gnid snittytan mot det rostade brödet. Toppa brödet med bönröran precis innan servering och garnera med några blad av basilika.

/Recept av Malin Randeniye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".