Foto: Maria Blanco/Sveriges Radio.

Tomas af Bjur (FP) lovar trådlösa nätverk på Sörmlands sjukhus

Nästa år ska det finnas trådlösa nätverk för patienterna och de anhöriga på länets sjukhus. Det garanterar landstingsrådet Tomas af Bjur, Folkpartiet.

Enligt Carina Larsson, sjuksköterska på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, så är det många som frågar efter trådlöst nätverk på sjukhuset. Särskilt de som är inlagda en längre tid eller där det finns barn med i bilden som vill titta på film, vilket drar väldigt mycket datatrafik.

Enligt Tomas af Bjur så är anledningen till att det inte redan finns trådlösa nätverk på sjukhusen dels att landstinget har utrett så att det inte ska finnas några krockar mellan patienter och anhörigas vilja att ha internettillgång och patientsäkerheten på sjukhuset. 

– Sedan handlar det om kapacitet. Vi kan inte hamna i en situation där det blir ett motsatsförhållande mellan individers möjlighet att se på film eller liknande och vårdpersonalens möjlighet att ha god kapacitet i nätverket de använder i sitt arbete. Men den motsättningen ser vi inte när vi utrett frågan grundligare, säger Tomas af Bjur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".