Fotbollsbloggen: Malmköping och Triangeln dam jagar Helgstrand

Efter fem år lämnar Jocke Helgstrand Kungsör som tränare. Fotbollsbloggen kan avslöja att den Eskilstunabaserade fotbollsläraren nu har erbjudanden att fortsätta karriären i Malmköpings IF och med damlaget i sin gamla klubb Triangeln.

– Jag har varit tränare i drygt 20 år, men brinner fortfarande för det. Både Malmköping och Triangeln är intressanta uppgifter, säger Jocke, som fyller 50 i julmånaden.

Malmköping siktade på en snabb återkomst i fyran, men vek ner sig i kampen med Stallarholmen om den andra uppflyttningsplatsen. Tränaren Benny Edlund sa upp sig på ett tidigt stadium av sociala skäl och sen det stod klart att MIF blir kvar i femman har klubben jagat en efterträdare.

– Malmköping är en förening med stort engagemang precis som jag varit bortskämd med i Kungsör. När MIF nu också har en egen konstgräsplan finns det fina förutsättningar att bedriva bra träning. Nackdelen är att jag skulle få fortsätta pendla även om det inte är särskilt långt, säger Jocke.

Enligt vad Fotbollsbloggen erfar har Malmköping även fört diskussioner med en annan Eskilstunabo, Martin Skogman. Martin har också varit aktuell i tränarrekryteringarna hos Eskilstuna City och Sirius damer. Men det är Helgstrand som ska vara MIF:s förstaval i nuläget.

Det var i Triangeln som Jocke Helgstrand började som tränare. Först med herrlaget och sen med ett flicklag och damlaget.

– Jag hade ingen tanke på att bli damtränare igen och kontakten med Triangeln är rätt färsk. Men där finns det också en bra organisation och ett jätteintressant samarbete med Eskilstuna United. Eftersom jag skulle få nära till planerna i och med att jag flyttat till Mesta och damlaget gick upp i tvåan är det också lockande, säger Jocke.

Förutom Triangeln och Kungsör har Jocke varit två år i IFK Eskilstuna och en längre period i City som juniortränare samt assisterande och huvudtränare för A-laget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".