Fotbollsbloggen avslöjar: Cityspelare testar med Superettanklubb

Eskilstuna City riskerar att tappa talangfulle mittfältaren Haris Cirak. 19-åringen, som är en av åtta Cityspelare med utgående kontrakt, provtränar den här veckan med nya Superettanklubben AFC United.

Haris har alltid varit öppen med att han vill spela högre upp och inför den gångna säsongen fick han bland annat visa upp sig hos Sirius. Nu tränar Strängnäskillen alltså med årets seriesegrare i norrettan, AFC United, och i Solnaklubben har en annan före detta Citykille, Filip Rogic, spelat med stor framgång i år. Filip har varit utlånad från Östersund, där han har ett år kvar på kontraktet.

Athletic FC United, projektet som leds av mångmiljonären Alex Ryssholm och till den här säsongen flyttades från Väsby till Solna, tränas av profilen Özcan Melkemichel. Men den förre Syrianskatränaren och tv-experten hos C More har uttryckt tveksamhet till en fortsättning hos AFC.

Haris Cirak är en av åtta Cityspelare med utgående kontrakt. De övriga är försvarsspelarna Anton Hansén och Gabriel Yakoub, mittfältarna Jens Olsson, Max Eurenius, Mikei Söderström, och Ludde Wallinder samt forwarden Emil Fritzell.

Lagets särklassige målgörare i år, Serkan Pektas, förlängde i somras sitt kontrakt till och med 2016 och samma kontraktslängd har de unga försvarsspelarna Henok Berhane och Felix Wall.

Spelare med kontrakt över nästa år är målvakterna Nicklas Bergh och Oscar Törnqvist, försvarsspelarna Robin Larsen och Oliver Podmenik, mittfältarna Markus Wahlström, Anton Carling, William Schmidt och Emil Ericsson.

– Det är nu klart att vår nye tränare Tony Andersson kan börja jobba på måndag och före träningsmatchen mot Värmbol på söndag (avspark klockan 16) ska vi ha ett möte i ledningen. Om staben runt Tony med assisterande tränare och hur vi ska jobba vidare med truppen, säger Citys sportchef Victor Sundberg.

I måndags hade han ett möte med IFK Eskilstunas mittfältare Alexander Larsson, som är fostrad i BK Sport men var i City som junior.

– Alex har fått två veckor på sig att bestämma sig för om han vill komma till City, säger Sundberg.

Någon mer kontakt med Viljans David Eriksson?

– Nej, den har varit vilande.

Målvakten Richard Larsson, backen Stevan Shankola och mittfältaren André Alsanati, som var med i testmatchen förra helgen, har fortsatt träna med City liksom ett antal egna produkter från juniorlaget. Dessutom har ett nytt ansikte från Serbien, Nemanja Branovic, dykt upp.

– Han är bekant med en tolk i Eskilstuna och är defensiv mittfältare. Jag är osäker på vilken nivå han spelat på i Serbien, men vi har sagt att han ska få träna med oss den här veckan och vara med i matchen på söndag, säger Sundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".