Skjuten man i Eskilstuna allvarligt skadad

Det är fortfarande oklart vad som låg bakom skottlossningen i bostadsområdet Årby i Eskilstuna vid 17-tiden på lördagen då en 25-årig man sköts med flera skott. 

Polisen fick strax efter kl.17 larm om att en man hade blivit skjuten i bostadsområdet. Mannen fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Enligt läkare på akutmottagningen på Mälarsjukhuset i Eskilstuna sköts mannen med flera skott och han är allvarlig, men inte livshotande, skadad. Han låg på söndagsmorgonen nedsövd efter operation.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på brottsplatsen och de första förhören med vittnen har gjorts, uppger polisens vakthavande befäl.

Polisen i Eskilstuna kommer fortsätta att hålla förhör under söndagen med personer som betraktas som intressanta i utredningen. Händelsen rubriceras försök till mord alternativt dråp.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits, uppger länskriminalavdelningen i ett pressmeddelande.

Polisen vill inte lämna ut fler detaljer av utredningstekniska skäl. Uppgifter i media kan påverka de vittnen som ska förhöras och påverka gärningsmannens agerande, menar polisen. 

Det finns många frågetecken om skottlossningen. Det är fortfarande oklart hur det gick till och varför. Dessutom finns ännu inga uppgifter om skottlossningen har något med gängkriminalitet att göra eller om det endast är en isolerad händelse som inte alls är kopplad till de senaste årens konflikter mellan olika kriminella grupperingar i Eskilstuna.

De senaste åren har det inträffat flera skottlossningar på olika platser i Eskilstuna, bland annat den 26 augusti förra året då en man i 30-årsåldern sköts till döds i Skiftinge.

Polisen har sagt att en del av de skottlossningar som inträffat i Eskilstuna de senaste åren har med narkotikauppgörelser att göra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".