Grönkål med äpple och bacon. Foto: Malin Randeniye.
Grönkål med äpple och bacon. Foto: Malin Randeniye.

Recept: Grönkål med äpple och bacon

Passa på att njuta av den fantastiska grönkålen under höst och vinter då det är säsong.

4 portioner

1 paket bacon 
150 g grönkål
2 äpplen av sorten Ingrid Marie
1 röd lök

1 klick smör
1,5 dl grädde

Salt och peppar

Tärna bacon. Skölj kål och äpplen och skala löken. Klyfta löken och äpplena. Riv av grönkålsbladen från den tjocka nerven och riv bladen i mindre bitar.

Smält en klick smör i pannan och lägg i bacon och lök. Låt det fräsa i ett par minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt äppelklyftor och kål och låt det fräsa ytterligare några minuter tills äpplena blivit mjuka. Slå på grädde och låt det koka in smaka av med salt och peppar.

Servera till kokt potatis pasta eller som en rätt på en buffé. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".