Äldre i Katrineholm uppmanas att vara försiktiga

Klas Petterson, polisens förundersökningsledare: Det vore bra om man inte skyltar med handväskan
0:47 min

Äldre människor i Katrineholm uppmanas av polisen att vara försiktiga när de är ute och går. Anledningen är att flera äldre kvinnor i Katrineholm under hösten utsatts för grova stölder.

Flera äldre kvinnor i Katrineholm har under hösten utsatts för grova stölder och polisen tror att det kan finnas ett samband. En pojke som av de utsatta beskrivs vara 11-12 år kan ligga bakom. 

Så sent som häromdagen överfölls två äldre kvinnor i två olika trapphus.

Polisen har ännu ingen misstänkt, men de misstänker att en kille som är ca 12 år ligger bakom fyra överfall eftersom det finns samstämmiga uppgifter som talar för det. Det säger Klas Petterson, polisens förundersökningsledare.

– Det som är gemensamt med alla ärendena är att målsägandena uppfattar att gärningsmannen är ung, 11-12 år och 130-140 centimeter lång. Vi tror att en och samma person har gjort det här.

P4 Sörmland rapporterade i måndags att en kvinna i 70-årsåldern i söndags anmält att hon blivit misshandlad i ett trapphus. Enligt anmälan ska två ungdomar trängt sig in i trapphuset och sparkat kvinnan i magen och flytt från platsen. 

Bara några minuter efter den anmälan kom det in en annan anmälan till polisen om att en kvinna i 80-årsåldern blivit rånad på sin handväska i trapphuset där hon bor, av två ungdomar.

Vad ska man göra om man är äldre och bor i Katrineholm?

– I de här fallen är gärningsmannen intresserad av handväskan och det vore bra om man inte skyltar med handväskan och tänk på omgivningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".