Äldre man äter mat. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Landstinget har halverat matsvinnet på fyra år. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Landstinget minskar matsvinnet

Landstinget minskar matsvinnet
1:12 min

Matsvinnet kostar landstinget en miljon kronor per år och idag uppmärksammar kostverksamheten i Landstinget Sörmland sitt arbete med miljön.

Det handlar bland annat om att minska matsvinnet.

– Och kostverksamheten har lyckats minska kökssvinnet berättar Marianne Backrud Hagberg, affärsområdeschef landstingsservice.

Varför blir det så mycket svinn?

– Det handlar om en överbeställning. Patienter åker hem eller är inte hungriga. Jag också tror att man är rädd att alla som vill ha mat inte ska få mat på avdelningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".