Cristina Forssander. Foto: Jakob Sjöbom.
Pristagare Cristina Forssander när hon utsågs till årets eldsjäl i Svealand. Nu har hon fått Sverigepriset. Foto: Jakob Sjöbom.

Hon är årets eldsjäl i Sverige

"Jag började böla direkt"
1:27 min

Nyligen utsågs hon av Samhall till årets eldsjäl i Svealand - nu har Cristina Forssander, chef för arbetsmarknadsenheten i Trosa, utsetts till årets eldsjäl i Sverige.

Cristina Forssander får priset för att hon jobbat med att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättningar, den målgrupp som statliga Samhall anställer.

Priset delades ut på en gala igår.

– Det känns helt fantastiskt, det känns underbart. Jag är så lycklig att jag har fått den här utmärkelsen, säger hon till P4 Sörmland.

Hon menar att utmärkelsen är en bekräftelse på att hon är på rätt väg.

– Jag använder arbetslinjen för målgruppen, att de ska inkluderas på arbetsmarknaden och inte vara en åtgärd, säger Cristina Forssander, som menar att fördomar och okunskap hindrar människor med funktionsnedsättningar från att komma in på arbetsmarknaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".