Fotbollsbloggen avslöjar: Hedvig var för dyr för Eskilstuna United

Eskilstuna United värvar friskt och senaste veckan har tre nya spelare presenterats. Men landslagsmålvakten Hedvig Lindahl blev för dyr för United.

– Vet inte om det är så jag vill uttrycka mig. Vi gjorde ett försök med Hedvig, men prislappen var en av flera faktorer som gjorde att det inte blev något, säger tränaren och sportchefen Viktor Eriksson.

När Eskilstunaklubben säkrade avancemanget till Damallsvenskan förra hösten uttryckte dåvarande ordföranden Kalle Siljebråt att det fanns två drömvärvningar för United. Sara Thunebro och Hedvig Lindahl, båda rutinerade landslagsspelare med anknytning till stan och regionen.

Sara fick inget nytt kontrakt med Tyresö och skrev snart också på för två år med United inför lagets debut i högsta serien. Hedvig däremot hade ett år kvar på kontraktet med Kristianstad och blev kvar där.

Men Fotbollsbloggen kan avslöja att United har försökt få Hedvig – som spelade i Eskilstunalaget Tunafors ett par säsonger när hon var 16-17 år -- till kommande säsong.

– Vi försöker hushålla med våra resurser och gick inte vidare med Hedvig. I stället gjorde vi klart tidigt med årets målvaktspar Emelie Almesjö och Emelie Lundberg. Vi är mycket nöjda med vad de presterat, säger Viktor.

Vad som händer nu med Hedvig när hennes kontrakt med Kristianstad går ut är högst ovisst. Den skånska klubbens ekonomi är risig och om eventuella nya klubbar för den 31-åriga målvakten har det varit väldigt tyst. Fotbollsbloggen har förgäves sökt henne för en kommentar.

United förstärker ändå målvaktssidan med en tränare. Rutinerade Richard "Rille" Jonasson, 41, tar steget över efter många år hos grannen på Tunavallen och Årby, Eskilstuna City.

Rille följer därmed kompisen Daniel Wiklund, som blev ny assisterande tränare i United i år och fortsätter med damlaget. De jobbar också tillsammans på fotbollsgymnasiet. 

– Det känns bra att komma till United och jag ser fram emot att jobba med laget och målvakterna. Jag hoppas kunna bidra till en utveckling och stötta övriga ledare i laget, säger Rille till eskilstunaunited.se.

Han efterträder My Axelsson, som lämnar Uniteds ledarstab.

Citys sportchef Victor Sundberg konstaterar:

– Jag tror inte Rille kommer köra dubbelt och fortsätta i City. Det verkar inte bättre än att han är förlorad för oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".