Fotbollsbloggen: Värmbol och Triangeln vann futsal-DM

Futsal-DM avgjordes i Katrineholm i går. Värmbol vann herrfinalen med 2-1 mot Stallarholmen i hemmahallen medan Triangeln blev dammästare efter 1-0 i finalen mot Tun.

– Värmbol har haft två tunga år, så vi försöker få tillbaka lite vinnarmentalitet. Det var en kul dag med mycket folk i Duveholmshallen, säger Värmbols nygamle tränare Håkan "Vargen" Andersson.

David Strömgren och Bashir Mohamed var Värmbols målgörare i finalen och speciellt den förstnämnde var stark turneringen igenom.

– David ser ut att hitta gnistan igen och Niklas Norman rehabtränar och är jättemotiverad att komma tillbaka efter knäoperationen. Väldigt positivt, säger Vargen.

Två nya spelare fanns med hos herrmästarna. Försvarsspelaren Konrad Urbaniak, Malmköping, och Jerker Eriksson, Valla.

– Ingen av dom har skrivit på, men båda tränar med oss. Konrad hoppas jag kan bli en pappa i vårt division tre-lag, säger Vargen.

Stallarholmen, som vann Sportcupen i fjol, spelar mycket futsal. Det nya division fyra-laget, som hade Cityspelaren Haris Cirak med på den specialla futsallicensen, gav Värmbol en hård match.

I semifinalerna slog Värmbol ut Triangeln med 3-1 och Stallarholmen vann på straffar mot Tun.

I damturneringen fick även Triangeln slita hårt för guldet. Eskilstunatjejerna vann semin med 7-4 efter straffar i ett knallhårt derby mot division två-kollegan Hällby innan Anna Danielsson avgjorde finalen mot Tun med enda målet. Anna spelade för moderklubben på futsallicens.

– Än räknar hon inte med annat än att fortsätta spela i ettan för IFK Nyköping, men vi får väl se hur det ser ut när silly season är slut. Det är flera IFK-tjejer det rycks i från andra klubbar, säger Annas pappa Uffe Danielsson, som är assisterande tränare i Triangeln och skötte coachningen i väntan på klubbens återvändande damtränare Jocke Helgstrand.

Danielsson rosade målvakten Amanda Sundberg extra för DM-insatsen. Hon räddade bland annat tre straffar mot Hällby.

Alexandra Asserstam har återvänt till Triangeln från Eskilstuna United och debuterade i DM. Rutinerade anfallaren Erika Blomstrand, som anslöt från United i somras, har jobbet i Södertälje och bostaden i Stockholm och är ett osäkert kort för kommande säsong.

– Blir Erika kvar i Stockholm är det slutspelat hos oss. Men hon har vissa planer att bo i Eskilstuna i stället och i så fall vill hon gärna köra vidare i Triangeln, säger Danielsson.

U 19-turneringen i DM vanns av IFK Eskilstuna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".