Fotbollsbloggen: Skogman assisterande i City

Eskilstuna City fick i dag klart med assisterande tränare. Det blir 38-årige Martin Skogman, som kommer att komplettera nye huvudtränaren Tony Andersson.

”Med Martin får vi in ytterligare en för oss ny tränare, som kan komma in och se på verksamheten med nya ögon. Han har en bakgrund från elitfotbollen och har en god inblick i vad som krävs och vad som skiljer från vår nivå. Vi har tillsammans med Martin och Tony haft ett par möten och pratat igenom framtiden och arbetsfördelningen. Det här kommer bli en väldigt bra lösning för föreningen och seniorlaget.”, säger Citys sportchef Victor Sundberg i ett pressmeddelande.

Skogman är sambo med Unitedspelaren Frida Svensson och han kommer också från västskusten där han bland annat tränat Tölös och Kungsbackas damer. I år har han varit assisterande förbundskapten för damernas U 23-landslag och spelarutbildare på Västmanlands Fotbollförbund. Ett uppdrag han ska fortsätta med parallellt med jobbet i City.

Skogman diskuterade med City innan Tony Andersson blev klar som huvudtränare och han har också haft förfrågning/erbjudande från Sirius damer och Malmköping.

"City har ett väldigt ungt lag och lovande spelare som blir roligt att arbeta med. Att jobba med Tony ser jag som ett plus efter flera bra diskussioner med honom", säger Skogman.

Mera tränarnytt i City:

Micke Jönsson flyttar upp från U 17 till U 19-laget och blir tränare tillsammans med Stefan Larsson.

U 17 kommer att ledas av Ruben Höjer och Per "Pumpen" Ekelund, som också kommer från yngre lag i klubben.

En av årets juniortränare, Eric Forselius, blir tränare i en stor akademisatsning på ungdomssidan tillsamman med tvillingarna Niclas Andersson och Robert Alsterklev.

I dag spelade City med ett U 18-lag mot en kombination från division två-kollegan Aspudden-Tellus. Matchen slutade 3-3 efter mål av Oliver Andersson, Robin Norlin och Filip Larsson. På tisdag spelar City höstens sista match hemma mot Syrianska Kerburan klockan 19 på Vallen och då blir det ett äldre lag på planen.

På spelarsidan har City inget nytt att berätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".