Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Domstol avslår överklagande om detaljplan för arenan i Eskilstuna

Publicerat måndag 24 november 2014 kl 08.53
En gammal fabriksbyggnad i Eskilstuna. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio
Här ska den nya multiarenan i Eskilstuna byggas, enligt kommunens planer. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio

Den nya arenan som planeras i Munktellområdet i Eskilstuna ser nu ut att kunna byggas som planerat.

Detaljplanen för arenan har överklagats av Tunafastigheter, som anser att arenan kommer att påverka verksamheten i närheten, men mark- och miljödomstolen avslår överklagandet och godkänner kommunens planer.

Domstolen anser att kommunens planer är förenliga med plan- och bygglagen, att det inte behövs någon miljökonsekvensutredning, att det under planprocessen inte förekommit felaktigheter i form av bristande samråd som medför att detaljplanebeslutet ska upphävas. Enlig domstolen framgår det tydligt vilka konsekvenser planen får.

Guif riskerade stå utan hall ett år eftersom högskolan ska ha tillgång till Sporthallen för sina campusplaner i juni 2016.

Rolf Brunell, klubbchef i Guif säger på Guifs hemsida att det nu finns en möjlighet till att en ny arena står klar inför säsongen 2016-17. Han var tidigare kritisk till att planprocessen såg ut att dra ut på tiden ytterligare och var orolig för att Guif skulle förlora ekonomiskt på detta.

P4 Sörmland söker ansvariga i Tunafastigheter för att höra om bolaget  kommer att överklaga mark- och miljödomstolens dom till den högre instansen mark- och miljööverdomstolen. Enligt uppgifter kommer bolaget inte göra det.

Mark- och miljödomstolens dom vinner laga kraft den 11 december om den inte överklagas till högre instans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".