Fotbollsbloggen avslöjar: Vasalund intresserade av Bergh - men vägrar prata om det

Eskilstuna Citys målvaktsstjärna Nicklas Bergh är sugen på en flytt, trots ett år kvar på kontraktet.

En klubb som visar intresse är Vasalund, som förhandlat både med Bergh och City en tid.

– Om inte City kan göra en rejäl satsning har jag svårt att motivera mig att harva vidare i tvåan. Därför är Vasalund i norrettan lockande, men jag vet inte om de vill acceptera mina krav. Nu är det över en vecka sen jag hörde något, säger Nicklas.

Citykaptenen har förhandlat med en person som sköter rekryteringar för Solnaklubben. Samtidigt har Vasalunds sportchef Chengis Rehman diskuterat med sin kollega i City, Victor Sundberg, hur mycket det skulle kosta att lösa Bergh från kontraktet.

– Om Vasalund accepterar vad vi vill ha är vi beredda att sälja. Men hur det går har jag ingen aning om. Det hänger säkert mycket på Nicklas egna krav, säger Sundberg.

Rehman vill inte specifikt prata om förhandlingarna med och om Bergh. I ett sms till Fotbollsbloggen skriver han så här:

"Självkart att vi är intresserade av bra spelare. Men vi är i stadie där det inte finns mycket att säga just nu. Vi har haft cirka 30 spelare på prov och silly season har high season just nu. Skulle det vara något kommer jag kontakta dej."

När jag vill ha svar på följdfrågor vägrar Rehman att kommunicera vidare. Vasalund hade en kontakt med Bergh redan inför årets säsong, då förstekeepern Sasa Sjanic flyttade till Gefle. 21-årige Kevin Angleborn har vaktat Vasalundsmålet i år.

Nicklas Bergh värvades av AIK från City på sommaren 2005. 2007 var han utlånad till Enköping och gjorde 18 matcher i Superettan. Året efter var han tillbaka i AIK och fick chansen i sju allsvenska matcher, men drabbades av skador och efter två nya år på bänken förlängdes inte kontraktet 2010.

Då lyckades City ta hem Nicklas och det blev succé direkt med en efterlängtad serieseger i tvåan 2011. Men efter två säsonger i norrettan var City tillbaka i tvåan i år med en slutlig femteplats.

– Vi gjorde en bra vårsäsong och var två poäng från serieledning, men rasade för mycket under hösten. Johan Bergfeld flyttade till USA och det blev en lucka som inte fylldes. Totalt sett har det varit ett tungt år mentalt, säger Nicklas.

Sen City drog igång träningen igen i november har målvakten saknats och det gör han även den här veckan.

– Jag fick ledigt av Andreas Fröjdfeldt när han trodde han skulle komma tillbaka som tränare. Främst behövde jag vila skallen, säger Nicklas.

Hur ser du på läget just nu?

– Jag har ju kontrakt, men hoppas på Vasalund. Är 32 nu och det här är min sista chans att komma i väg. Det är upp till dom att acceptera de villkor jag ställt. Jag måste flytta upp och ha ett jobb och jag är ju målare. Det är vad jag kan, men jag kan tänka mig något annat.

Om det spricker?

– Då hoppas jag på en rejäl satsning i City. Jag tycker vi ska sikta på att vinna serien redan nästa år, sen kan vi komma femma ändå, det vet man aldrig. Men ska vi spela för att hänga kvar kan det lika gärna vara för mig. Jag har faktiskt funderingar på att lägga av om vi inte satsar.

Finns det pengar då?

– Det är väl det man funderar på. I årets trupp finns det åtta spelare med utgående kontrakt, som ännu inte är klara. Flera bra startspelare som vi måste ha kvar. Jag tycker det är skittråkigt om inte kommunen och företagen vill lägga mer pengar på herrfotbollen när City försöker ha ett lokalt lag. Superettan har alltid varit en bra serie, jag tycker den är hetare än Damallsvenskan. Om vi kunde ha satsat vidare från sjätteplatsen i norrettan 2012 kanske City hade varit i Superettan nu. Se bara på Frej som gick upp i år.

I dag har Eskilstuna City en lunchträff för intresserade företag, där klubbens nye säljare Niklas Karlsson kommer att presentera sig. Det utlovas också ett par intressanta gäster och någon liten diskussion borde det väl bli om möjligheterna att behålla lagets viktigaste spelare, Nicklas Bergh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".