20-åring söks för skottlossning i Eskilstuna

Polisen söker en man i 20-årsåldern som misstänks för att ha skjutit en 25-årig man med flera skott i Årby centrum i Eskilstuna tidigare i november. 

Polisen hoppas att fallet tas upp i programmet Efterlyst i TV3 och polisen hoppas att det ska leda till fler tips. Hittills är det få som har pratat med polisen.

– De har varit här och filmat, men vi vet ju inte om det kommer med. Vi har vaga uppgifter. Vi har inget motiv. Innan vi vet något, rena fakta, vill vi inte prata motiv, säger Jonas Bergman, kommissarie vid länskriminalens enhet för grova brott.

Han säger bland annat att 25-åringen stod utanför pizzerian och rökte när gärningsmannen kom fram och sköt det första skottet och att 25-åringen då flydde, men blev fortsatt beskjuten och föll ihop.

En mörk bil sätts i samband med flykten, men det är oklart om 20-åringen hoppade in i en bil som åkte i väg mycket snabbt från platsen. 

Offret vårdas fortfarande.

Polisen kan fortfarande inte säga något om händelsen kan kopplas till andra grova brott som inträffat i Eskilstuna de senaste åren.

--Nej, det kan vi inte, men man kan ju säga att det inte är någon slump att någon skjuts på öppen gata. Det hör inte till vardagsbilden, säger Jonas Bergman, kommissarie vid länskriminalens enhet för grova brott till P4 Sörmland.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".