Åsa Kratz. Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.
Åsa Kratz. Foto: Per Thyrén/Sveriges Radio.
Val 2014

Åsa Kratz svarar på kritiken från avhoppade Aza Safari

"Lite chockartat blev det när frågan dök upp"
10 min

Åsa Kratz, som är arbetarekommunens ordförande och landstingspolitiker, ger nu sin syn på Aza Safaris avhopp från Socialdemokraterna i Eskilstuna.

I går riktade Aza Safari hård kritik mot Socialdemokraterna i Eskilstuna efter han valt att lämna partiet och bli politisk vilde i kommunfullmäktige.

Han påstår att demokrati och delaktighet har minskat år efter år inom partiet och han riktar särskild kritik mot Åsa Kratz i valberednings kommitté när det gäller fördelningar av olika platser och uppdrag på listor för nämnder och styrelser.

Nu svarar Åsa Kratz på kritiken och säger att hon inte känner igen sig i den beskrivning som Aza Safari ger.

– Det är jättebeklagligt att han upplever det så. Lite chockartat blev det när frågan dök upp för jag har inte uppfattat att vi hade ett så stort problem som han beskriver, säger Åsa Kratz.

Enligt Åsa Kratz har organisationen jobbat mycket med öppenhet både på möten och i nomineringsprocesser så hon håller inte med om bilden att det skulle vara en klick eller en grupp som styr och dominerar.

Kommunfullmäktige har sammanträde i kväll och redan då kan det förändrade politiska läget få konsekvenser när kommunfullmäktige har sammanträde och ska rösta i flera viktiga frågor, som val till kommunala poster och den kompletterande budgeten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".