Miljöpartist i Eskilstuna kritisk mot Janssons angrepp på Safari

Yuri Silva, MP: Jag tycker att man ska ha mer respekt
3:43 min

Yuri Silva, MP, tyckte att Jimmy Jansson gjorde fel som angrep s-avhopparen Aza Safari från talarstolen vid fullmäktigemötet på torsdagen.

– Jag tycker att man ska respektera förtroendevalda och inte raljera. Jag tyckte att Jimmy i sitt tal, istället för att prata vad det handlade om, angrep han personen som blivit politisk vilde. Jag tycker att man ska ha mer respekt. Jag kan förstå att det fin stark frustration i Socialdemokraterna, de demokratiska spelreglerna säger att han har full möjlighet att vara politisk vilde. Man ska inte ta den debatten på fullmäktige.

Miljöpartiets Yuri Silva beklagar den instabila politiska situationen.

– Vi kommer att börja prata med andra partier utom Sverigedemokraterna. Jag förespråkar blocköverskridande samarbete. Blockpolitiken är förlegad.

Vilka vill du samarbeta med?

– Närmast mig finns socialliberala partier. Jag är inte lika krigisk och natovänlig, men det är kommunalpolitik, men dörren är öppen för Folkpartiet och Centerpartiet som ligger ganska nära mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".