Saabs reservdelslager i Nyköping. Foto: Sara Samuelsson/Sveriges Radio
Foto: Sara Samuelsson/Sveriges Radio

Orio varslar 58 anställda i Nyköping

Orios vd Jonas Tegström om varslet
2:13 min

Reservdels- och logistikföretaget Orio, tidigare Saab Automobile Parts, med reservdelslager i Nyköping, varslar 74 anställda i Nyköping och Trollhättan om uppsägning. 

Merparten, 40 kollektivanslutna och 18 tjänstemän berörs i Nyköping.

– Det är väldigt tråkigt att behöva lämna den här typen av besked till våra anställda men vi ser det som en nödvändighet i den situation vi befinner oss i, säger Orios vd Jonas Tegström till Sveriges Radio.

Det är ett led i ett omfattande förändringsprogram och en långsiktig affärsstrategi, skriver Orio i ett pressmeddelande.

"Syftet är att rusta bolaget inför den nya konkurrenssituationen och anpassa organisationen efter de marknadsmässiga kraven från nya kundgrupper och leverantörer".

Företaget behöver bli mer konkurrenskraftiga och förbättra lönsamheten och den väntade effekten av neddragningarna är minskade kostnader med 60 miljoner kronor.

De anställda informerades i onsdags.

Varsel har lämnats till Arbetsförmedlingen och fackliga förhandlingar har inletts.

"Behovet av att anpassa verksamheten är en följd av det förändringsarbete och omstruktureringsprogam som inleddes under fjärde kvartalet 2013 med målet att få till stånd kompetensväxling i bolaget. Syftet är att rusta bolaget inför den nya konkurrenssituationen och anpassa organisationen efter de marknadsmässiga kraven från nya kundgrupper och leverantörer".

210 personer är idag anställda vid företaget i Nyköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".