Fotbollsbloggen: Gotlandsresor för Sörmlandslagen både i tvåan och trean

Serieindelningen i de nationella serierna har nu spikats av Svenska Fotbollförbundets representantskap. För Eskilstuna City i tvåan blir det på nytt en resa till Gotland för att möta Gute i en serie med inte mindre än nio nya lag jämfört med i år. Nästa år får även Sörmlandslagen i trean ta båten till ön och spela mot Dalhem.

City kom femma i tvåan i år och på pappret ser det ut att finnas goda möjligheter till en högre placering kommande säsong. Årets serietvåa, Sleipner, finns visserligen kvar och så kommer ett annat Norrköpingslag, Sylvia, ner från norrettan. Men Sylvia besegrades ju av City redan i år i Svenska cupen.

Årets trea Enskede och fyra Nacka har flyttats över till den norra Svealandsgruppen och så innehåller Citys 14-lagsserie fyra nykomlingar från trean. Den längsta resan får Sörmlands enda division två-lag göra till Vimmerby, som flyttats över från östra Götaland.

I det preliminära förslaget som skickades ut på remiss var det tänkt att två av tre Örebrolag skulle spelas i Citys serie. Men det blev bara ett, uppflyttade Örebro Syrianska, medan de gamla bekantskaperna Rynninge och Karlslund flyttats över till norra Götalandsgruppen.

Södra Svealandstvåan ser i sin helhet ut så här:

Aspudden-Tellus (från norra Svealand)

Assyriska Norrköping (uppflyttade)

Ekerö

Eskilstuna City

Gute

Konyaspor (från norra Svealand)

AFK Linköping (uppflyttade)

Linköping City

Sleipner

IFK Stockholm (uppflyttade via kval)

Sylvia (nedflyttade)

Vimmerby (från östra Götaland)

Värmdö (från norra Svealand)

Örebro Syrianska (uppflyttade)

---

De fyra Sörmlandslagen i trean, Eskilstuna Södra FF, BK Sport, Viljan och Värmbol, får spela i samma serie i enlighet med grundförslaget och så tillhör ju även Järna Sörmland i idrottssammanhang.

Nytt nästa år blir en Gotlandsresa för att möta uppflyttade Dalhems IF.

Södra Svealandstrean:

Dalhem (uppflyttade)

Eskilstuna Södra

Haninge/Brandbergen

Järna

Segeltorp

BK Sport (uppflyttade)

Spårvägen (nedflyttade)

Srbija

Viljan

Värmbol (nedflyttade)

Älta (uppflyttade)

Älvsjö (från östra Svealand)

---

Norrettan fick det väntade utseendet. Genom att bara söderlag åkte ur Superettan och kvalframgångarna för Assyriska och Frej tvingades förbundet flytta över det nordligaste söderlaget, Motala AIF, till norrettan.

Totalt blir det fem nya bekantskaper jämfört med i år för Nyköpings BIS i en serie som ser ännu mer öppen ut kommande säsong.

Norrettan:

Akropolis (uppflyttade)

Brage

Carlstad United (uppflyttade)

Dalkurd

Forward

Huddinge

Luleå

Motala (från söderettan)

Nyköpings BIS

Södertälje FK (uppflyttade)

Piteå (uppflyttade)

Umeå

Vasalund

Västerås SK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".