Fotbollsbloggen: BK Sport hoppas få tillbaka Alex - inget nytt i Södra

Han har tackat nej till en satsning i Eskilstuna City. Då försöker BK Sport få hem Alexander Larsson till hans moderklubb.

– Alex och hans lillebror Philip har tränat med oss ett par pass och vi skulle mer än gärna ta emot dem. Men något beslut lär inte komma förrän fram på nyåret, säger Sports tränare Anders Larsson.

Alexander, som är mittfältare-forward och 26 år fyllda, kom fram som talang i Sports division fyra-lag. Men han gick redan som junior till City och har efter studier i Umeå varit en av de bästa spelarna i IFK Eskilstuna. I år var han också lagkapten i division tre-laget.

Även Philip Larsson gjorde några seriematcher i IFK:s A-lag senaste säsongen.

– Alex ska ju satsa på ett krävande jobb, men vi skulle nog kunna ordna det så att han ändå blir en tillgång för oss, säger Anders Larsson.

Hur tycker du det ser ut i övrigt?

– Hyfsat, vi har stommen kvar förutom frågetecknen för engelsmännen. Men det är klart att vi skulle behöva förstärka lite.

Sport och IFK har ju nu bytt plats i seriesystemet och nästa vecka ska Roger Hedlund i Ekängenklubbens ledning diskutera mera framtid med Alex Larsson.

Sport jobbar också vidare med sina engelska kontakter. Årets succéman Darren Jefferies spelar under vintern i en amatörliga för ett lag som heter Paulton Rovers.

– Vad jag kan förstå har det inte gått så bra där. Darren har suttit på bänken en del, säger Hedlund.

Kan han komma tillbaka till er?

– Jag är tveksam, han vill nog spela högre än i trean. Däremot vet jag att Ed O´Neill vill tillbaka till oss , och så har vi kontakt med Derbys akademi. Efter nyår ska vi få besked om vi kan få några killar därifrån, att vi gick upp en serie är i alla fall positivt för den engelska klubben.

Hos Eskilstunas andra division tre-lag Södra FF har det inte heller blivit något nytt ännu.

– Klart att vi jobbar, det är ju silly season men något tunt med spelare i Eskilstuna. Jag har också blivit lite försiktigare med att lämna ut namn, sist när jag sa att det såg positivt ut med en spelare blev han klar för att stanna i IFK dagen efter, säger Södratränaren Johan Hansson.

Stevan Shankola och Peyman Alkoyun har provspelat och tränat med City i november och Herash Azizi flyttade redan efter sommaren till Falun för studier. Dessutom är det fortfarande oklart hur det blir med trotjänarna, målvakten Gustaf Widén och lagkaptenen Micke Larsson, samt mittbacksklippan Tobias Lorin, som nyligen blev pappa för andra gången.

– Vi hoppas på ett fortsatt gott samarbete med City. Men det verkar vara en bit kvar innan Victor (sportchef Sundberg) är klar med deras trupp, säger Hansson.

Kommande helg spelas BK Sports traditionella cup i Tunahallen och för herrarnas del avgörs den på lördag. Med båda Eskilstunas division tre-lag i startfältet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".