Fotbollsbloggen: Sadiku Uniteds 17:e - men en till ska in

Elena Sadiku förlängde i dag sitt kontrakt med Eskilstuna United och blev därmed den 17:e spelaren som är klar för kommande säsong. Det är precis så många som det var tänkt att Unitedtruppen skulle innehålla enligt vad tränaren/sportchefen Viktor Eriksson förutskickade, men det kommer att bli ytterligare en.

– Ja, så blir det eftersom Elena bara är mitt i sin rehab efter korsbandsoperationen och kanske missar hela vårsäsongen. I första hand är det en spelare till med forwardsegenskaper vi söker, säger Viktor.

Därmed är det osäkert om Allysha Chapman kommer tillbaka till United, även om hon inte skulle bli uttagen i Kanadas VM-trupp. Får hon en plats i den bruttotrupp som ska tas ut inom ett par veckor handlar det om förberedelser hela vintern och våren med värdnationen för nästa års mästerskap.

– Allysha är fortfarande tänkbar, men det är inte självskrivet att det är henne vi ska ha. Hon gjorde det bra som yttermittfältare, men har inte riktigt de egenskaper vi söker, säger Viktor.

När vill ni ha klart med den 18:e spelaren?

– Blir det klart till vi kör igång igen efter trettonhelgen är det bra, men vi känner ingen stress. Vi kommer ju ha så mycket annat på plats när vi börjar.

Elena Sadiku var en första sväng i Eskilstuna United 2011 på lån från Ldb Malmö. I år kom den 21-åriga mittfältaren tillbaka till klubben efter två säsonger i Kristianstad. Efter en kanonisats i junimatchen hemma mot AIK, då hon gjorde ett av årets snyggaste mål i allsvenskan, blev Elena tyvärr svårt skadad på en träning.

– Nu har United förstärkts med nya spelare som kommer höja konkurrensen i laget. Det kommer driva mig att träna ännu hårdare inför min comeback, säger Elena i ett pressmeddelande.

Hon tror att United kan förbättra sin sjundeplats och sluta bland de fem bästa nästa år.

– Vi kommer att få högre förväntningar på oss, men med samma förutsättningar som i år tror jag det kommer att gå bra, säger Elena.

Viktor Eriksson är nöjd med den andra skånska namnteckningen på en vecka. Senast var det Sofie Persson, som skrev på för ett år till.

– Elena hade precis innan sin skada verkligen visat prov på sina kvaliteter och det känns naturligt att ha henne kvar i truppen. Hon är fortfarande en ung spelare som bidrar till laget både på och utanför planen, säger Viktor.

Uniteds trupp i nuläget:

Målvakter:

Emelie Almesjö.

Emelie Lundberg.

Försvarsspelare:

Annica Svensson.

Louise Quinn.

Vaila Barsley.

Sara Thunebro.

Glódís Perla Viggósdóttir (ny).

Mittfältare:

Rebecca Mellqvist.

Malin Diaz.

Elin Wahlström.

Frida Svensson.

Sofie Persson.

Elena Sadiku.

Petra Larsson (ny).

Forwards:

Gaelle Enganamouit.

Olivia Schough (ny).

Felicia Karlsson.

Unitedspelarna gick på semester i slutet av förra veckan och programmet för träningsmatcherna har Viktor så gott som klart. Dock kom det återbud från Kvarnsveden till den tänkta premiären 31 januari.

United kommer att möta allsvenska konkurrenter förutom division ett-laget Smedby (under Algarve Cup då flera spelare kan vara på landslagsuppdrag) och Djurgården från Elitettan. Alla matcher utom den mot Kif Örebro spelas hemma.

Träningsmatcherna:

Lördag 31 januari: Vakant motståndare.

Onsdag 4 februari: Linköping.

Lördag 14 februari: Kif Örebro.

Lördag 21 februari: Hammarby.

Fredag 6 mars: Smedby.

Lördag 14 mars: AIK.

Lördag 21 mars: Djurgården.

Cupmötet hemma mot Piteå spelas preliminärt söndag 29 mars.

– Årskalendern är inte klar än, men allsvenskan är tänkt att börja 12 april. Lite synd, jag hoppades det skulle bli tidigare med tanke på att det blir en kort vårsäsong för VM, säger Viktor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".