Fotbollsbloggen: Rogic framtid oklar - AFC testar Cityspelare igen

Filip Rogic gjorde succé när AFC United vann norrettan. Men han är bara utlånad från AFC:s blivande seriekonkurrent Östersund och var Eskilstuna Cityprodukten ska spela nästa år har han inte fått något besked om. Den här veckan har Filip förövrigt sällskap på träningen av Citykompisen Haris Cirak, som testas på nytt av Solnaklubben.

– Jag har trivts jättebra i AFC. Men jag har ett år kvar på kontraktet med Östersund och vet inte hur dom resonerar. Jag har inte hört nåt därifrån sen slutet av serien, säger Filip.

Han slog igenom med City i norrettan 2012. Gjorde sex mål som vänstermittfältare och i det årliga mötet mellan norrettans och söderettans talanger korades han till matchens lirare.

City lyckades inte knyta upp "Fille" för en fortsättning och det gav honom i stället ett treårskontrakt med Superettanklubben Östersund. Där blev det dock väldigt lite speltid i fjol.

– Det var ett jobbigt år, inte mycket spel och långt hem till familjen och kompisarna i Eskilstuna. Men det är av motgångar man stärks och jag tyckte ändå jag utvecklades. Östersund är en väldigt proffsig klubb, säger Filip.

Till årets säsong blev han utlånad till AFC United och med profilen Özcan Melkemichel som ny tränare fick den tidigare skandalklubben till det. Spelade hem norrettan i hård kamp med Frej.

– Jag har bott i Eskilstuna (med sambon tillika Unitedspelaren Felicia Karlsson) och pendlat till Solna. Har haft ett kanonår och att jag fått umgås med familj och kompisar i Eskilstuna har betytt mycket. Jag hittade harmonin igen, säger Filip.

Özcan gav Filip stort förtroende. Han startade samtliga matcher och spelade så gott som alla på vänsterkanten.

– Jag gjorde sju mål och åtta-nio assist. Det måste jag vara nöjd med, även om det alltid kan gå bättre. Men framförallt var det roligt att vinna serien med ett härligt gäng och en bra tränare.

Efter en träningsmatch mot AIK (som AFC vann) i mitten av november hade AFC ledigt resten av månader. Men i går drog Öczan, som förlängt kontraktet, igång verksamheten igen på Skytteholm och AFC ska träna till och med 19 december.

Men i vilken Superettanklubb, Östersund eller AFC, Filip Rogic ska spela vet han alltså inte. Det kan förstås också bli någon annan stans.

– Jag vill inte säga att jag vill det eller det och spekulera. Framtiden får utvisa vad det blir, säger 21-årige Filip.

Azad Budak, sportchef i AFC, säger så här:

– Vi är jättenöjda med Filip. En bra spelare och en bra kille utanför planen. Han har humor och lockar till många skratt. Men som sagt, vid årsskiftet är han Östersunds spelare igen och vi får se vad dom vill. Det har inte varit några mer förhandlingar mellan klubbarna.

Apropå AFC United så avslöjade ju Fotbollsbloggen att Citytalangen Haris Cirak skulle provträna där. Den 19-årige mittfältaren fick också göra ett inhopp på närmare en halvtimme i matchen mot AIK.

– Öczan tyckte att Haris såg intressant ut, så han ville se mer av honom. Vi bjöd därför hit honom igen och nu är han i första hand med den här veckan, säger Budak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista