Lars-Ove Nederman vid en av hållplatserna utanför hans hem i Vingåker. Foto: Carin Vidner/Sveriges Radio.
Lars-Ove Nederman i Vingåker tycker att det är problematiskt att hållplatsnamnen inte stämmer. Foto: Carin Vidner/Sveriges Radio.

Hållplatsnamn förvirrar i Sörmlands kollektivtrafik

Lars-Ove Nederman: Det går ju inte om den heter något helt annat i tidtabellen
1:39 min

På flera håll i länet finns det busshållplatser som har dubbla namn eller där namnet på hållplatsen inte stämmer med namnet i tidtabellen, vilket ställer till problem för resenärerna.

Både i Vingåker, Katrineholm och Strängnäs kommuner finns det hållplatser som har dubbla namn, eller där det är oklart om det faktiskt är en riktig hållplats eller inte. Något som förvirrar och i värsta fall kan hindra personer från att resa kollektivt.

Enligt Oskar Jonsson, strategisk chef på Sörmlands kollektivtrafikmyndighet, handlar det delvis om missar när det har gjorts namnbyten på en hållplats, och delvis om oklara direktiv till busschaufförerna om vad som faktiskt gäller.

– Det är jättebra att det kommer fram. Om man hittar sådana här tokigheter är det jättebra om man hör av sig till oss så vi kan rätta till det, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".