Stadshuset i Eskilstuna. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
Stadshuset i Eskilstuna. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.

Ny politisk majoritet i Eskilstuna presenteras

Idag väntas Socialdemokraterna i Eskilstuna presentera vilka partier som ska styra kommunen de kommande åren. Det finns uppgifter om att Socialdemokraterna kommer att samarbeta med Moderaterna och Centerpartiet.

Bakgrunden är att de rödgröna partierna förlorade sin majoritet sedan Aza Safari hoppade av partiet efter missnöje med partiet. Han blev vilde i kommunfullmäktige.

Enligt Magnus Johansson, gruppledare för Miljöpartiet, blir det Socialdemokraterna och Moderaterna som kommer att styra tillsammans.

Enligt uppgifter kan också Centerpartiet komma att ingå i den nya majoriteten.

Idag riktar den socialdemokratiska föreningen i stadsdelen Skiftinge hård kritik mot Aza Safari.

Pamela Nordberg, ordförande i den lokala S-föreningen i Skiftinge, säger till Eskilstuna-Kuriren att Aza Safari, som tidigare var ordförande i föreningen, satt sig över demokratin med sitt agerande. Enligt henne petades Safari från posten efter intern kritik om hans ledarskap och bristande delaktighet bland medlemmarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".