Fotbollsbloggen: Wallinder förlänger med City - IFK-talang klar

Ludwig Wallinder blev den förste spelaren att förlänga kontraktet med Eskilstuna City sen serien slutade i oktober. Även backtalangen Boban Piperkoski från IFK Eskilstuna har bestämt sig för spel i division två-klubben. 

Ludde Wallinder, som tidigare spelade juniorfotboll i City, återkom till "Randigt" i år efter ett par säsonger i IFK. Han sa upp sitt ett plus ett-kontrakt och blev därmed en av åtta spelare med utgående kontrakt. Men nu har Ludde alltså bestämt sig för en fortsättning i City och den här gången har han skrivit på för två år.

”Jag tror på mycket den satsning som City gör med lokala spelare, så jag vill fortsätta vara en del av föreningen. Det känns väldigt bra med Tony (Andersson) och Martin (Skogman), det verkar vara två mycket duktiga och kompetenta tränare”, säger Ludde i ett pressmeddelande.

Sportchefen Victor Sundberg är förstås nöjd med påskriften av den långe offensivspelaren.

”Wallinder har gjort en väldigt bra säsong hos oss och vi tror att det finns en stor utvecklingspotential i honom också. Vi värvade honom som anfallare, men har levererat bra på en av de offensiva mittfältsplatserna i år", säger Victor.

16-årige Boban Piperkoski tränade med City i november och spelade även i flera av testmatcherna. Nu har han bestämt sig för en övergång från IFK, där han tillhört U 19-truppen.

"Boban är en talangfull spelare som verkar ha helt rätt inställning och ambitioner. Vi tror mycket på honom, så därför känns det väldigt bra att han vill vara en del av oss. Med rätt utveckling kan Boban bli en riktigt bra spelare och nå elitnivå. Det är förstås lång väg dit, men han verkar införstådd med vilket arbete som krävs", säger Victor. 

Boban säger så här:

”Det ska bli roligt att gå till Eskilstunas största klubb. Jag satsar hårt på fotbollen och ser möjligheten att utvecklas bra i den här miljön. Träningarna och matcherna i november har varit mycket utvecklande.”

City har också gjort klart med försäsongens träningsmatcher. Det blir en tidig start 17 januari mot Superettanlaget Syrianska på bortaplan, men sen är det ett litet uppehåll till nästa match när division ett-laget Nyköpings BIS kommer till Tunavallen. City möter ytterligare ett lag från norrettan, Huddinge.

Hela programmet:

17 januari: Syrianska (b).

Februari:

7: Nyköpings BIS (h).

14: Djurgården U 19 (h).

21: Huddinge (h).

28: Karlslund (h).

Mars:

7: Rynninge (h).

14: Sylvia (b).

21: Upsala IF (h).

28: Köping (h).

April:

2: Syrianska Kerburan (b).

5: Västerås IK (h).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".