Arbetsförmedlingen, ungdomar kollar på skärm. Foto Bertil Enevåg Ericson/TT.
Foto Bertil Enevåg Ericson/TT.

Planerade satsningar på Arbetsförmedlingen ställs in

"Det har trasslat till sig lite"
1:13 min

Samtidigt som Arbetsförmedlingen presenterar en dyster prognos inför nästa år i länet befinner sig myndigheten i ett låst läge.

Igår kom Arbetsförmedlingens nya prognos för år 2015, som var mörkare än vårprognosen och bara visade på en marginell minskning av arbetslösheten i Sörmland.

Nu stoppas också planen på att anställa ny personal, efter att regeringens budget fällts. 

– Vi hade faktiskt tänkt inleda ganska omfattande nyrekryteringar av personal och det hade ju kunnat förbättra läget för många arbetslösa. Nu läggs det här på is ett tag tills vi får nya besked, säger Jens Lotterberg, utredare vid Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingens plan på att anställa 1 000 nya personer över hela landet har stoppats, eftersom det inte finns en budget att följa. Och då går det inte heller att veta hur många personer myndigheten kan rekrytera.

Idag finns inga uppgifter om hur många tjänster det skulle kunna handla om i Sörmland, men Jens Lotterberg stänger inte dörren helt för att anställa ny personal.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".