MUF-ordförande i Sörmland hoppar av efter M-uttalande om invandring

9:12 min

Efter att ha sett SVT:s undersökning om invandringsfrågan, där Vingåkers oppositionsråd Timo Granetin (M) uttalar sig, så väljer Sofi Tyllström att lämna Moderaterna i Vingåker, men behåller sin post som ordförande för MUF i Sörmland.

– Jag kommer även att begära entledigande från min ersättarplats i Vingåkers kommunfullmäktige då jag vid flertalet tillfällen sagt att hans ställningstagande i frågan är emot partiets linje och även min åsikt. Jag har bett de öppna sina hjärtan utan resultat.

Hon skriver i ett pressmeddelande att det är en förlust.

– Som Vingåkers yngsta politiker är det inte bara en förlust för partier i sig, utan också för alla de ungdomar i Vingåker som röstat på mig för mitt starka ställningstagande mot Sverigedemokraterna.  

Moderaterna är splittrade i invandringsfrågan, visar SVT:s enkät där mer än 50 procent av de som svarade anger att Sverige bör reglera så att färre flyktingar ska komma hit.

"Gränsen är uppnådd redan", skriver oppositionsrådet i Vingåker, Timo Granetin (M) i sitt enkätsvar.

Timo Granetin i Vingåker menar att det är inhumant att slussa ut flyktingar i kommunerna innan de som redan finns där kommit ut i samhället.

"Kommunerna går redan på knäna. Det finns inga resurser kvar längre", skriver han i sitt svar i SVT:s enkät. 

P4 Sörmland söker Timo Granetin för kommentarer.