Flera trafikolyckor i halkan

Trafikverket och polisen varnar för blixthalkan som gjort att flera trafikolyckor inträffat under onsdagskvällen. Olyckor har skett i hela länet.

Trafikverket uppger att halkbekämpning genomförs på flera håll i landet och nu uppmanar man trafikanter till stor försiktighet, så även i Sörmland.

Flera av olyckorna är singelolyckor, men har inträffat på kort tid. Mellan klockan nio och tio på onsdagskvällen ryckte polis och räddningstjänst ut på minst sex olika larm. Många bilister har fått sjukhustransport.

Vid 21-tiden inträffade två olyckor på riksväg 53. En personbil med en vuxen man och tre barn körde av 53 vid Slytan. Två till sjukhus. Inte långt därifrån, vid Ärla kyrka, körde en annan personbil av vägen.

Det var totalstopp på riksväg 53 under kvällen, men där är det åter full framkomlighet.

 – Vi har haft avåkningar i alla länsdelar och det är glashalt på vägarna, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen, till ekuriren.se.

På E20 vid Barva inträffade två singelolyckor där förarna gled av vägen. Ingen skadades allvarligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".