Erik Skoglund. Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.
Erik Skoglund. Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.

Tuffaste motståndet för Erik Skoglund

"Jag tror jag har vad som krävs för att slå honom"
7:43 min

På lördag går proffsboxaren Erik Skoglund upp i ringen i Köpenhamn mot den före detta världsmästaren Glen Johnson från USA. Enligt Skoglund blir det hans tuffaste motstånd. 

– Min tuffaste match hittills, säger Sveriges främste proffsboxare.

Erik Skoglund är 23-år och lätt tungviktsboxare med 21 matcher och lika många vinster.

Glen Johnson är 45-år, har sitt ursprung på Jamaica, men bor sedan många år tillbaka i USA. Han gjorde proffsdebut 1993. Han har gått 75 matcher och vunnit 54.

Johnson är den mest meriterade boxare som Skoglund mött - och säger sig också ha ambitionen att lägga beslag på ett mästarbälte en gång till.

– Det känns som att jag har koll på läget, jag har studerat honom noga. Han har en mycket bra defensiv, men kommer framåt och vill boxas närmare än jag. Han kommer väl jaga runt mig, jag ser framför mig en riktigt rolig match. 

TT: Själv då, vad är dina styrkor?

– Jag tror den är mental, jag har disciplin och är alltid väldigt målinriktad. Jag är rätt lång i viktklassen (186 centimeter) och har utvecklat en teknik efter det. Jag jobbar mycket med vänsterjabben och har ett rörligt fotarbete, jobbar runt och tröttar ut motståndarna. Det är en del som underskattar min vänsterjabb. 

Seger på lördag och Skoglund ser framför sig ett 2015 med en VM-match. Han är rankad trea och fyra i två av de fyra stora organisationerna, IBF och WBO.

– Det ska bli någon gång under 2015. Vinner jag på lördag så är det nog en eller två matcher till en VM-match, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".