Vingåker-skylt vid tågstationen. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.
Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

M i Vingåker lägger locket på om partiets flyktingpolitik

Sofi Tyllström (M) om valet att lämna Moderaterna i Vingåker i protest
9:12 min

Partiets gruppledare Timo Granetin accepterade först en inbjudan att debattera frågan om Moderaternas flyktingpolitik i P4 Sörmland – men backade sedan.

I P4 Sörmland skulle Timo Granetin debattera med Sofi Tyllström, Moderata ungdomsförbundets distriktsordförande i Sörmland, som valt att lämna Moderaterna i Vingåker i protest.

Bakgrunden är ett uttalande från Timo Granetin i SVT som Tyllström inte menar följer partiets linje med en generös flyktingpolitik.

Timo Granetin tackade först ja till att debattera med ringde senare tillbaka och sa att han blivit uppmanad att inte delta i debatten, utan att den ska föras internt inom Moderaterna. Han vill inte uppge vem uppmaningen kom ifrån.

Sofi Tyllström har meddelat att hon lämnar Moderaternas avdelning i Vingåker och ställer sin ersättarplats i fullmäktige till förfogande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".