Tidningar. Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.
Foto: Fredrik Blomberg/Sveriges Radio.

Tre lokaltidningar i Sörmland slås samman

Tidningarna Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands nyheter slås samman. Det skriver Medievärlden.

Tidningarna får gemensam chefredaktör och ansvarig utgivare. Södermanlands Nyheters vd Robert Jonsson blir gemensam vd för tidningarna.  

Utan ett antal stora förändringar skulle en konkurs eller likvidation vara sannolik om tre till fyra år. Orsaken är minskade annons- och upplageintäkter, enligt tidningsledningen.

En större omorganisation ska genomföras med målet att samordna så mycket som möjligt. Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter kommer därför att få en gemensam huvudredaktör som också blir ansvarig utgivare för tidningarna. Det blir Eskilstuna-Kurirens chefredaktör PeO Wärring.

För att minska kostnaderna ska också ett sparpaket genomföras, framför allt handlar det om att minska antalet anställda. I dag har koncernen omkring 340 årstjänster.

För att spara pengar har det också tagits beslut om att tidningarna ska gå över till tabloidformat i stället för dagens berlinerformat.

Det finns tankar på att skapa en gemensam försäljningsorganisation för tidningarna samt slå ihop, alternativt outsourca, kundtjänst och telefonväxel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".