Fotbollsbloggen: Lorin stannar - Muzze första nyförvärvet

En viktig pusselbit har fallit på plats för Eskilstuna Södra FF. Försvarsklippan Tobias Lorin fortsätter i division tre-klubben och "Muzze" Arpacik från Torshälla-Nyby IS blir första nyförvärvet till kommande säsong.

Tobias Lorin har varit tveksam om han skulle hinna med fotbollen sen familjen fick sitt andra barn nyligen. Men nu har den långe mittbacken, som kom från Hällby 2012, bestämt sig för att spela vidare i Södra.

– Känns givetvis skönt att Lorin är klar. Han har de två senaste säsongerna varit vår kanske viktigaste spelare. På grund av familjesituationen kommer han inte kunna vara med på alla träningar, men vi ska sätta oss ner och se över ett individuellt upplägg, säger Södratränaren Johan Hansson.

19-årige mittfältaren Muzaffer Arpacik har nobbat ett kontraktsförslag från Södras seriekonkurrent Viljan och väljer i stället de gulsvarta på Skogsängen. Muzze har de två senaste åren spelat för TNIS i fyran.

– Muzze passar bra in i vår profilering att satsa på unga och träningsvilliga spelare. Vi ska utöka antalet pass kommande år för att erbjuda spelarna goda möjligheter till personlig utveckling. Det ska bli intressant att följa hans framsteg under säsongen, säger Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".