Plenissalen i riksdagshuset. Foto: SVT Bild.
Valet i mars gäller val till riksdagen. Foto: SVT Bild.
val 2014

Tufft med ännu en valkampanj tycker lokalpolitiker

Geerth Gustavsson (S): Det är jobbigt men roligt.
1:06 min

Partierna även på lokal nivå kommer att dra igång valkampanjer inför det extra valet till riksdagen i mars. Det blir den tredje valkampanjen sedan i våras.

Göran Gredfors, Moderaternas kampanjledare i Eskilstuna och Geerth Gustavsson, Socialdemokraternas valledare i Eskilstuna tycker att det är tufft att dra igång igen.

– Jag kan inte säga att jag känner mig jättepeppad, för det har varit lite väl mycket annat just här i Eskilstuna, säger Göran Gredfors.

EU-val i maj, riksdagsval i september och nu ett nytt val i mars. Det är inte bara hos Moderaterna som det verkar vara svårt att komma igång igen. Geerth Gustavsson är Socialdemokraternas valledare i Eskilstuna och han säger att det blir en utmaning att sätta ihop en ny valkampanj, med tanke på att de tidigare har kostat en del.

– Vi brände merparten av våra resurser i samband med allmänna valen, men å andra sidan är det inte jättedyrt att knacka dörr eller ringa till väljare, säger Geerth Gustavsson.

Det extra valet 22 mars 2015 gäller till riksdagen och inte till kommun- eller landstingsfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".