Viktor Östlund
Viktor Östlund får chansen i VM-truppen. Foto: TT

Viktor Östlund i Guif uttagen till VM

Victor Östlund i Guif blev idag uttagen till VM i handboll i Qatar 15 januari-1 februari. Han är den enda guifaren som blivit uttagen. Även Lukas Karlsson från Nyköping är uttagen. 

– Det är den positionen vi jobbat hårdast med att hitta rätt spelartyper. Har inte varit alldeles enkelt att ta ut den positionen, säger en av förbundskaptenerna, Ola Lindgren, till Radiosporten.

Victor Östlund har tidigare varit med i EM-kvalet. De andra Guifspelarna Daniel Pettersson och Helge Freiman, som tidigare varit med i landslaget, är skadade.

När förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren på måndagen kom med beskedet om den svenska VM-truppen fanns inte ex-guifaren Mattias Zachrisson med bland de som får åka till Qatar. Däremot är han uttagen som "reserv på hemmaplan" och kan bli inkallad om någon skadas.

– Vi har jobbat intensivt den senaste tiden. Det har funnits en viss problematik på vissa positioner, till exempel på högersex med Mathias Zachrisson, på högernio med skador på Johan Jakobsson och Kim Andersson samt Kim Ekdahl du Rietz avhopp på vänsternio. Sedan gäller det att ta ut de spelare och spelartyper som vi tror tillför laget mest. Det har inte varit alldeles enkelt men vi har kunnat diskutera oss fram och känner oss nöjda med den trupp vi kommer att presentera, säger Ola Lindgren till svenskhandboll.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".