Fotbollsbloggen: Elfsborg jagar Manns - City förlänger med Gaby och Max

Ska det bli fler före detta Eskilstuna Cityspelare i Elfsborg? Enligt Jnytt uppvaktas backtalangen Jesper Manns av den allsvenska toppklubben. I Manns förra klubb har kontrakten för Gabriel Yakoub och Max Eurenius nu förlängts.

Jesper Manns lämnade City i fjol och den 19-årige högerbacken har gjort två bra säsonger i Jönköpings Södra i Superettan. Manns har också varit lyckosam i sitt landslagsspel, först i U 19 och på senhösten i det nya U 21-landslaget.

Enligt Jnytt är Elfsborg på jakt efter Manns. Jesper har samma agent som Sebastian Larsson – Per Jonsson – och denne medger att det finns intresse för talangen.

– Han är redo för allsvenskan. Jag tror att han behöver röra på sig, säger Jonsson till Jnytt utan att vilja gå in på specifika klubbnamn.

En annan före detta Cityspelare, Viktor Prodell, har varit på lån i Elfsborg i år från Mechelen, men det är inte klart om det blir någon fortsättning. Till kommande säsong anslutet ytterligare en produkt från Eskilstunaklubben, Simon Lundevall, i Elfsborg på ett treårskontrakt. Simon var i år Gefles bäste spelare.

Här hemma har City förlängt med ytterligare två spelare. Vänsterbacken Gabriel Yakoub och mittfältaren Max Eurenius.

–- Max har gjort en bra säsong på olika positioner. Minns allra bäst hans grymma insats i segermatchen borta mot Sleipner när han ersatte Johan Bergfeld på det defensiva mittfältet, Vi är glada att Max vill fortsätta vara en del av oss, säger sportchefen Victor Sundberg och fortsätter:

– "Gaby" har gjort en väldigt bra debutsäsong i tvåan och varit ordinarie som vänsterback. En väldigt bra person som bidrar mycket till gruppen både på och utanför planen.

Cityspelare med kontrakt för nästa år eller längre:

Målvakter:

Nicklas Bergh.

Oscar Törnqvist.

Försvarsspelare:

Markus Wahlström.

Robin Larsen.

Oliver Podmenik.

Henok Berhane.

Felix Wall.

Boban Piperkoski (ny från IFK Eskilstuna)

Gabriel Yakoub.

Mittfältare:

Anton Carling.

William Schmidt.

Emil Ericsson.

Ludwig Wallinder.

Max Eurenius.

Forward:

Serkan Pektas.

Utgående kontrakt:

Försvarsspelare:

Anton Hansén.

Mittfältare:

Haris Cirak.

Jens Olsson.

Mikei Söderström.

Forward:

Emil Fritzell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".