Tomas Pettersson vid sitt skrivbord. Foto: Evelina Crabb/Sveriges Radio.
Tomas Pettersson är systemförvaltare på barn- utbildningsförvaltningen i Eskilstuna. Foto: Evelina Crabb/Sveriges Radio.
Publiknätverket / Lyssnartips

Tomas har snart 60 000 skolbetyg i sin dator

"Cirka 4 500 betyg kvar att sätta"
1:43 min

I dag ska samtliga betyg vara satta. En som känner av stressen är Tomas Pettersson som har hand om samtliga betyg för elever i Eskilstuna kommuns grundskolor.

Det här inslaget kom till via sociala medier. Följ P4 Sörmlands Publiknätverk via #minP4vardag på Twitter eller vår Facebook-grupp

I ett julpyntat rum längst ner i den smala korridoren jobbar Tomas Pettersson. Han är systemförvaltare på barn- utbildningsförvaltningen i Eskilstuna.

När P4 Sörmland hälsar på är det lugnt men telefonen går varm. Det är många frågor kring betyg så här dagen föreskolavslutningen.

– Jag fick precis en fråga från en rektor som frågar hur vi gör med alla nyanlända som inte har läst ämnet alls. Men eftersom de inte haft undervisning i ämnen så blir det inget betyg, säger han.

Lärarna rapporterar betyg till sin skoladministratörer som sedan rapporterar in till Tomas. I kväll kommer han att ha 60 000 betyg i sin dator. Men det är en bit kvar dit.

– Det är cirka 4 500 betyg kvar att sätta.

Brukar skolorna hålla deadline?

– Ja, de flesta får betyg på skolavslutningsdagen.

Tomas skrev på Twitter:

Publiknätverket #minP4vardag

Det här inslaget kom till via sociala medier. P4 Sörmland finns på Facebook, Instagram och Twitter.

 

Dela med dig av din vardag via hashtagen #minP4vardag och följ P4 Sörmlands Publiknätverk via @minP4vardag eller vår grupp på Facebook.

 

/Publikredaktör Evelina Crabb

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".